maanantai 25. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhlintaa

Juhannusaaton lounas näytti perinteiseltä:


Sen verran piti tuossa kuvassa korostaa retrohenkisyyttä, että otin kuvan kasvisten ollessa vielä folion alla piilossa. Makkara oli Pajugrilli Provence ja olut Brooklyn American Ale. Varsinkin makkara oli todella hyvää. Jotain ihan muuta kuin sitä perinteistä "Gämpingiä".

Illalla syötiin niin ikään perinteisesti uusia perunoita ja graavilohta. Lohikin oli valmiina ostettua, vaikka graavaus ei ilmeisesti mitenkään vaikeaa olisikaan. Kastike perustui ranskankermaan. Yksinkertaista, mutta hyvää.

Jälkiruokana oli Limoncello-mansikoita. Niidenkin valmistaminen on yksinkertaista: Ota puoli litraa mansikoita, perkaa ne, ja leikkaa 2-4 osaan. Sekoita pienessä kattilassa ½ dl vettä ja ½ dl sokeria. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee veteen. Lisää sokeriveteen 2 rkl Limoncello-sitruunalikööriä ja n. 10 silputtua basilikanlehteä ja saman verran mintunlehtiä. Anna liemen hieman jäähtyä, ja kaada se sitten mansikoiden päälle. Sekoita varovasti, ja jätä mansikat jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.