torstai 9. elokuuta 2012

Jäätelösooda terästettynä

Miksiköhän jäätelösooda ei ole lyönyt läpi Suomessa? Minäkin olen tätä ennen lukenut siitä vain Aku Ankasta. Jäätelösoodassa pannaan samaan lasiin jäätelöpallo ja soodavettä tai limonadia. Jäätelö voi olla mitä makua tahansa ja mausteeksi voidaan laittaa lisäksi jonkinlaista makusiirappia. Esimerkiksi suklaakastikkeella saadaan suklaajäätelösoodaa. Kuulostaa aika hyvältä.


Ensin kokeilin silti mielenkiintoista terästettyä jäätelösoodaa, tequila-appelsiinijäätelösoodaa. Vaniljajäätelö maustetaan tequilalla ja appelsiiniliköörillä, ja päälle kaadetaan appelsiinilimsaa. Tässä voisi käyttää myös sitruunalimonadia, jolloin appelsiiniliköörin maku tulisi ehkä paremmin esiin.

Tequila-appelsiinijäätelösooda (2 annosta)

2 palloa vaniljajäätelöä (tai 4 lusikallista, kun ei ole jäätelökauhaa)
2 rkl tequilaa
2 rkl Cointreauta tai muuta appelsiinilikööriä
0.3 l appelsiinilimonadia, esim. Fanta

Lusikoi jäätelö kahteen isoon lasiin. Valuta päälle tequilaa ja Cointreauta, kumpaakin yksi ruokalusikallinen annosta kohti. Kaada limonadi päälle, 1½ dl kumpaankin lasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.