keskiviikko 8. elokuuta 2012

Papujen aika

Pavutkin ovat taas sesongissa. Krokettien kanssa söimme papuja pinjansiemenien kanssa. Ohje löytyi Tapakset-kirjasta. Suoraan sanottuna en jaksaisi paahtaa tai paistaa pinjansiemeniä, mutta kun ohjeessa niin käskettiin tehdä, niin paistoin sitten. Minusta ne olisivat parempia raakana, koska paahtaessa osa tahtoo aina vähän palaa. Tässä kuitenkin ohje kokonaisuudessaan:

Papuja ja pinjansiemeniä

kourallinen papuja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
1 pieni sipuli
1 kynsi valkosipulia
suolaa ja pippuria
puolikkaan sitruunan mehu

Keitä pavut ensin kypsäksi vedessä. Tähän menee 5-7 minuuttia. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Paista pinjansiemeniä öljyssä minuutin ajan. Sekoita koko ajan. Nosta kullanruskeat (tai siis oikeasti puoliksi palaneet, puoliksi ihan vaaleat) pinjansiemenet pois pannulta talouspaperin päälle kuivumaan, mutta jätä öljy pannulle. Kuullota sipulia siinä 5-10 minuuttia. Lisää valkosipuli, ja paista vielä minuutti. Sekoita pavut sipulin joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi papujen joukkoon pinjansiemenet ja valuta sitruunamehu päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.