keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Punainen risotto

Tietenkin piti unohtaa ottaa kuva, kun kerrankin onnistui saamaan aikaan todella näyttävän ruuan! Kirjoitan tänne ohjeen siitä huolimatta, oli tämä sen verran onnistunut.

Jokin aika sitten maistoin ravintolalaiva Cindyllä spelttirisottoa, joka oli niin hyvää, että heti piti ostaa spelttihelmiä ja kokeilla itsekin. Risotto valmistuu ihan samalla tavalla kuin riisistäkin.Tällä kertaa risotosta tehdään jännittävän värinen punaviinin ja punajuuren voimalla.

Punainen spelttirisotto

1 pieni punajuuri
½ l vettä
1 oksa rosmariinia
2 oksaa timjamia
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 dl spelttihelmiä
1 dl punaviiniä
suolaa
pippuria
reilusti vastaraastettua parmesania

Pese punajuuri, ja pane se pieneen kattilaan yhdessä rosmariinin, timjamin ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle kiehuva vesi. Keitä kannen alla, kunnes punajuuri on kypsä, n. 20 minuuttia. Nosta kypsä punajuuri kattilasta, mutta jätä keittoliemi ja yrtit kiehumaan hiljalleen. Jäähdytä punajuurta hieman, kuori se, ja raasta karkeaksi raasteeksi.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy toisessa kattilassa, ja paista sipulia siinä kunnes se pehmenee. Sekoita joukkoon myös valkosipuli. Lisää spelttihelmet ja sekoittele hetken aikaa, jotta öljy tarttuu kunnolla helmiin joka puolelta. Kaada päälle viini, ja anna kiehua voimakkaasti kunnes viini on imeytynyt ja haihtunut, ja spelttiseos alkaa näyttää kuivemmalta. Lisää tämän jälkeen vähän punajuuren keitinlientä. Sekoita hyvin, ja anna myös sen imeytyä. Lisää lientä aina vähän kerrallaan, kun edellinen annos on imeytynyt ja sekoita usein. Noin 20 minuutin kuluttua spelttihelmet alkavat olla kypsiä. Maista niitä ja tunnustele ovatko ne riittävän kypsiä. Kun helmet ovat sopivan kypsän tuntuisia, sekoita joukkoon raastettu punajuuri. Kuumenna, ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta joukkoon parmesaania. Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.