maanantai 12. toukokuuta 2014

Karitsaa punaviinissä

Jostain iski mieliteko lammasta kohtaan. Pienen etsiskelyn jälkeen löytyi eräältä lihakauppiaalta karitsan etukoipi. En ole ennen tainnut sellaista edes nähdä, mutta potka on toki tuttu, joten ajattelin kokonaisen käpälän menevän samalla tavalla. Kauppias onneksi tarjoutui katkaisemaan luun, ja niin oli koipi valmis pataan. Vuorokausi marinointia ja sitten pari tuntia haudutusta perinteisissä mausteissa. Yksinkertaista ja suussa sulavaa.

Punaviinissä haudutettu karitsa (2 annosta)

1 karitsan etukoipi (luu katkaistuna) tai 2 potkaa
suolaa ja pippuria
n. ½ l punaviiniä
1 rkl sherryviinietikkaa
3-4 oksaa rosmariinia
3-4 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
½ sipuli

Aloita lihan marinointi edellisenä päivänä: Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Laita liha sopivan kokoiseen kulhoon tai kattilaan. Kaada etikka ja viini päälle. Lisää mausteeksi rosmariinia, valkosipulia, laakerinlehti ja lohkoiksi leikattu sipuli. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Käännä lihat välillä, jos neste ei peitä niitä kokonaan. Kun liha on marinoitunut suunnilleen vuorokauden, ota se jääkaapista. Pane liha marinointiliemessään liedelle, kaada joukkoon sen verran vettä, että liha peittyy kokonaan, ja keitä pienellä lämmöllä kannen alla 2-3 tuntia. Lihasta tulee aivan pehmeää ja se irtoaa luusta helposti.

Kovin kaunista ei tullut. Maku kuitenkin kompensoi ulkonäköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.