tiistai 7. maaliskuuta 2017

Shakshuka



Meillä syötiin shakshukaa jo ennen kuin se oli cool, mutta uskookohan sitä kukaan, kun nyt vasta julkaisen reseptin? Shakshuka on peräisin Afrikan pohjoisosista ja koostuu mausteisessa kasviskastikkeessa hyydytetyistä munista. Valmistusastiaksi tarvitaan mielellään valurautainen paistinpannu ja pannun päälle sopiva kansi. Kuvan shakshukassa on päällä vielä raastettua juustoakin, vaikka se ei taida perinteisimmillään ruokaan kuulua. Yrtit pinnalla ovat basilikanlehtiä, joita sattui kotona olemaan, mutta persilja ja korianteri ovat yleisempiä.

Shakshuka (2 annosta)
(Alkuperäinen ohje)

½ iso tai 1 pieni sipuli
1 paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1 chili (voit käyttää myös kuivattua chilijauhetta tai -rouhetta)
1 rkl oliiviöljyä
200 g tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
4 munaa
yrttejä maun mukaan

Silppua sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Kuumenna oliiviöljy pannulla, ja paista kasviksia siinä n. 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja -pyre ja mausteet. Kypsennä toiset 5 minuuttia tai vähän yli. Nestettä pitäisi haihtua niin paljon, että kastike pysyy hieman kasassa eikä leviä täysin tasaiseksi. Maista kastiketta, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tee kastikkeen pintaan neljä syvennystä, ja riko munat niihin. Laita kansi päälle, ja anna kypsyä 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä ja nauti vaalean leivän kanssa.

1 kommentti:

  1. Minä en ole vieläkään kokeillut, vaikka olen kymmenet postaukset nähnyt eri blogeissa. Oisko vaikka ensi viikonlopun aamiaiselle tällä sinun julkaisemallasi ohjeella?:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.