torstai 6. kesäkuuta 2019

Kahdeksan tunnin naudanrinta



Kunnon nyhtöliha kaipaa vain hyvät mausteet ja reilusti aikaa uunissa! Tällä ohjeella tulee varsin makea glaseeraus lihan pintaan.

Viskillä ja hunajalla glaseerattu naudanrinta (5 annosta)
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/bourbon-honey-glazed-brisket-soured-cream-chive-mash

paistamiseen sopivaa öljyä
n. 2 kg pala naudanrintaa
suolaa
pippuria
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl sinappijauhetta
2 tl kuivattua jauhettua sipulia
1 tl kanelia
ripaus jauhettua neilikkaa
6 rkl fariinisokeria
100 g hunajaa
0.8 dl Bourbon-viskiä
2 punasipulia
4 laakerinlehteä
4-6 porkkanaa
1 dl punaviinietikkaa

Sekoita kulhossa keskenään kuivat mausteet sekä 2 rkl sokeria, 2 rkl hunajaa, 2 rkl viskiä ja reilusti suolaa ja pippuria. Leikkaa punasipuli siivuiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa, mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla, ja ruskista liha pannussa. Sirottele sipuli ja laakerinlehdet uunivuoan pohjalle, ja nosta liha päälle. Huuhtele lihan ruskistuspannu n. desilitralla vettä ja kaada tämä vesi vuokaan. Levitä mausteseos lihan pintaan. Levitä lihan päälle foliota, ja laita paketti kypsymään 150-asteiseen uuniin. Anna lihan olla uunissa 6-7 tuntia, mutta käännä liha puolessa välissä kypsennystä ja lisää samalla vuokaan vähän vettä, jos se näyttää kuivalta.

Paloittele porkkanat lohkoiksi. Lisää ne vuokaan, kun liha on kypsynyt 6-7 tuntia. Peitä vuoka uudelleen foliolla, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen, ja laita vuoka takaisin uuniin. Kypsennä vielä 45 minuuttia.

Tee glaseerauskastike lihan kypsymisen loppuvaiheessa: Sekoita kattilassa loput sokerista, viskistä ja hunajasta sekä punaviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kokoon. Sivele tämä kastike lihan päälle, ja kypsennä lihaa vielä 15 minuuttia. Ota liha uunista, ja anna sen vetäytyä peitettyä 15 minuutin ajan. Revi liha sitten säikeiksi ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.