torstai 17. lokakuuta 2019

Karitsankare murskatuilla perunoilla



Tästä Jamie Oliverin ohjeesta on muodostunut vakituinen menetelmämme karitsan kareen valmistukseen. Liha ja lisukkeet valmistuvat mukavasti samassa uunivuoassa ja saavat makua toisistaan.

Alkuperäisen ohjeen mukaan yhdestä kuusiluisesta kareesta pitäisi riittää neljälle, mikä hieman ihmetyttää, sillä kovin paljon lihaa kareessa ei ole, ja me olemmekin syöneet sellaisen kahdestaan. Muiden ainesten määrän voi valita sen mukaan kuinka nälkäisiä syöjät ovat ja onko tarjolla useampia ruokalajeja.


Karitsankare murskatuilla perunoilla

karitsan kare
perunoita
kirsikkatomaatteja
kalamataoliiveja
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
valkosipulia kokonaisina kynsinä kuorineen
suolaa ja pippuria

Keitä perunoita suolatussa vedessä 15 minuutin ajan. Perunoiden kiehuessa voit alkuperäistä ohjetta noudattaen puristaa tomaateista siemenet pois, mutta se tuskin on välttämätöntä, ja aiheuttaa ikävää sotkua. Poista oliiveista kivet, elleivät ne ole valmiiksi kivettömiä.

Kuumenna öljy paistinpannulla, ja ruskista kare siinä. Siirrä kare syrjään lautaselle odottamaan. Kaada kypsistä perunoista vesi pois, ja murskaa niitä kevyesti painelemalla. Kaada perunat paistinpannuun, jossa ruskistit kareen, ja paista niitä keskilämmöllä muutama minuutti. Sekoita perunoihin tomaatit, oliivit, rosmariini ja valkosipulinkynnet. Mausta sekä perunaseos että kare suolalla ja pippurilla.

Kaada perunaseos uunivuokaan ja aseta kare päälle. Paista karetta 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Ota vuoka uunista ja paloittele kare. Tarjoa kastikkeena salsa verdeä.

Salsa verde

1 valkosipulinkynsi
persiljaa
minttua
basilikaa (kourallinen kaikkia yrttejä)
n. 2 rkl silputtua säilykekurkkua
muutama sardellifile
reilu 1 tl Dijon-sinappia
n. 2 rkl punaviinietikkaa
extra-virgen oliiviöljyä

Laita ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Käytä öljyä aluksi vähän ja lisää sitä sen verran, että kastikkeen rakenne tuntuu sopivan juoksevalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.