Lämmin tomaatti-mozzarellaleipä. |
Nyt kokeilin valmistaa täytettyä kesäkurpitsaa ilman uunikypsennystä, ja havaitsin, että näin tulikin tavallista parempaa. Olen siis aiemmin täyttänyt raa'an koverretun kesäkurpitsan ja kypsentänyt sen sitten uunissa. Kun yksinkertaisesti keittää kesäkurpitsakuoren ja täyttää sen lämpimällä täytteellä, lopputulos on paljon mehukkaampi. Sinihomejuustosta sai erinomaisen täytteen.
Täytetty kesäkurpitsa. |
1 pieni kesäkurpitsa
suolaa
1 pieni sipuli
n. 2 rkl oliiviöljyä
4 aurinkokuivattua tomaattia
1 tuore tomaatti
½ tl paprikajauhetta
muutama saksanpähkinä
100 g sinihomejuustoa
pippuria
Halkaise kesäkurpitsa ja kaiverra sen sisukset pois niin, että jäljelle jää puolen sentin paksuinen kuori. Pane kuoret kattilaan kiehumaan kypsiksi suolatussa vedessä. Silppua kuorista pois kaiverretut sisukset. Silppua myös sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuivaa kesäkurpitsasilppua hieman talouspaperilla, ja paista sitä ja sipulia öljyssä. Paloittele myös kuivattu ja tuore tomaatti, ja lisää ne pannuun, kun sipuli ja kesäkurpitsa ovat vähän ruskistuneet. Mausta paprikajauheella, ja anna kiehua kokoon. Muista ottaa kypsyneet kesäkurpitsankuoret pois keitinvedestään. Ne saavat hiukan kuivua ja jäähtyä. Lisää pannulla kypsyvään täytteeseen murennetut pähkinät ja sinihomejuusto. Sekoita hyvin ja anna juuston sulaa. Mausta pippurilla. Suolaa ei välttämättä kannata lisätä, sillä juustosta tulee suolaa valmiiksi. Kaada valmis täyte kesäkurpitsakuoriin ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.