Usein ei tule merkittyä muistiin tällaisia nopeita ja yksinkertaisia ruokia, mutta tässä on kaksi ruokaa, jotka valmistuivat ihan näppituntumalla kaupassa ja keittiössä säveltäen. Molemmat ovat helppotekoisia ja suhteellisen nopeita valmistaa. Hyydytetyt munat valmistuvat hyvin tavallisista raaka-aineista, joita useimmiten tulee hankittua kotiin joka tapauksessa (paitsi ehkä tomaatteja talviaikaan). Kukkakaalikeitto taas syntyi vain, koska satuin näkemään kaupassa hyvännäköisiä kukkakaaleja ja purjoja. Molemmat osoittautuivat herkullisiksi.
Hyydytetyt munat tomaatti-sipulipedillä (2 annosta)
1 iso sipuli
n. ½-1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
½ tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
2 munaa
Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia miedolla/kohtalaisella lämmöllä noin puolen tunnin ajan niin, että se kypsyy ja hieman ruskistuu, mutta ei pala. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Silppua valkosipuli ja paloittele tomaatti kuutioiksi. Lisää valkosipuli sipulin joukkoon paistamisen lopussa. Sekoita joukkoon myös paprikajauhe ja suolaa ja pippuria. Lisää tomaatti, sekoita, ja kuumenna nopeasti, mutta älä enää paista. Kaada kasvisseos uunivuokaan. Riko munat kasvisseoksen päälle. Mausta myös munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokaa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet.
Kukkakaali-sinihomejuustokeitto (n. 2 annosta)
½ kukkakaali
1 purjo (vaaleat osat)
1 rkl voita
100 g sinihomejuustoa
½-1 dl maitoa tai kermaa
suolaa ja pippuria
muutama saksanpähkinä+loraus oliiviöljyä koristeluun
Paloittele
kukkakaali kukintoihin ja purjo renkaiksi. Sulata voi kattilan
pohjalla. Kuullota purjoa voissa muutaman minuutin ajan. Lisää
kukkakaali. Kaada kattilaan vettä sen verran, että kasvikset juuri ja
juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä, kunnes kukkakaali on
kypsää. Kaada suurin osa keitinvedestä pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Murenna joukkoon sinihomejuusto, ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
Ohenna keittoa pienellä määrällä kermaa tai maitoa. Mausta suolalla ja
pippurilla, mutta varovasti, sillä sinihomejuusto on suolaista.
Annostele keitto lautasille, murenna pinnalle saksanpähkinöitä ja
viimeistele ohuella nauhalla oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.