Shakshuka (2 annosta)
(Alkuperäinen ohje)
½ iso tai 1 pieni sipuli
1 paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1 chili (voit käyttää myös kuivattua chilijauhetta tai -rouhetta)
1 rkl oliiviöljyä
200 g tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
4 munaa
yrttejä maun mukaan
Silppua sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Kuumenna oliiviöljy pannulla, ja paista kasviksia siinä n. 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja -pyre ja mausteet. Kypsennä toiset 5 minuuttia tai vähän yli. Nestettä pitäisi haihtua niin paljon, että kastike pysyy hieman kasassa eikä leviä täysin tasaiseksi. Maista kastiketta, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tee kastikkeen pintaan neljä syvennystä, ja riko munat niihin. Laita kansi päälle, ja anna kypsyä 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä ja nauti vaalean leivän kanssa.
Minä en ole vieläkään kokeillut, vaikka olen kymmenet postaukset nähnyt eri blogeissa. Oisko vaikka ensi viikonlopun aamiaiselle tällä sinun julkaisemallasi ohjeella?:)
VastaaPoista