Yksi työtovereistani luonnehti minua kerran "drinkki-ihmiseksi", koska juon baarissa mieluummin cocktaileja kuin olutta. Onhan se totta. Uudet juomaelämykset kiehtovat siinä missä ruokaelämyksetkin. En ole itse kuitenkaan kovin kokenut juomien sekoittelija. Niinpä kokeilin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa suosikkidrinkkini mojiton tekemistä. Aivan oikeaoppinen sekoitukseni ei ollut, sillä juomaan olisi pitänyt käyttää soodavettä, ja minä laitoin kivennäisvettä, josta tuli mukaan ylimääräisiä suoloja. Pidin silti lopputuloksesta. Tässä ohje:
Mojito (1 annos)
Kourallinen tuoretta minttua
n. 1 tl sokeria
1 lime
4 cl vaaleaa rommia
jääpaloja
soodavettä
Pane osa mintusta ja sokeri lasin pohjalle. Painele niitä esimerkiksi ruokailuveitsen päällä niin, että mintunlehden hieman murskaantuvat. Halkaise lime puoliksi. Purista toisesta puolikkaasta mehu mintun ja sokerin sekaan lasiin. Sekoita voimakkaasti niin, että sokeri liukenee. Lisää rommi ja sekoita uudelleen. Paloittele jäljellä oleva limenpuolikas ja laita se lasiin, lisää myös jääpalat ja loput mintusta. Täytä lasi lopuksi soodavedellä (tai kivennäisvedellä, jos soodaa ei ole). Nauti pillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.