torstai 10. toukokuuta 2012

Rachelin leipä



Rachel sandwich on versio klassisesta amerikkalaisesta voileivästä, Reuben-leivästä. Reuben-leivän synnystä on useampia tarinoita, mutta se sisältää säilykelihaa, sveitsiläistä juustoa, hapankaalia ja salaatinkastiketta ruislimpusta tehdyssä kerrosvoileivässä. Täytetty leipä paistetaan tai grillataan molemmin puolin niin, että leipä ruskistuu. Rachelin leivässä on hapankaalin tilalla coleslaw-salaattia. Lihana on joko pastramia tai kalkkunaa. Juusto kuuluu siihenkin. Kastikkeena on tavalliskastiketta.immin thousand island -kastiketta, kuten Reubenissakin. Sen tilalla voi kuitenkin käyttää myös bbq-kastiketta, kuten minä tein. Lihaa kuuluu tässä leivässä olla runsaasti.

Rachelin leipä

Yhteen leipään:
2 siivua ruislimppua
BBQ-kastiketta
2 siivua gruyere- tai emmentaljuustoa
kypsää kalkkunaa (leikkelettä tai paistinsiivuja) niin paljon kuin leivälle sopii
2 rkl Coleslaw-salaattia
voita

Voitele leivät bbq-kastikkeella. Jos valmistat leivät grillaamalla, voitele toiset puolet leivistä voilla. Jos taas paistat leivät pannulla, jätä toiset puolet kuivaksi ja sulata voi suoraan pannulla. Asettele toiselle leivälle kastikkeen päälle ensin juustoa, sitten lihaa, ja lopuksi coleslaw-salaattia. Paina toinen leipäsiivu päälle kastikepuoli alaspäin. Paista koottuja leipiä voissa pannulla tai grillaa niitä, kunnes leipä on ruskistunut ja juusto hieman sulanut. Käännä leivät varovasti ja paista myös toiselta puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.