Siinä oli asian pihvi, entä sitten muut ainekset? Niin kuin pinnalta kullattu sämpylä. Ruuan koristelu kullalla on mautonta sanan kaikissa merkityksissä. Näyttääkö tuo jutun kuvassa oleva sämpylä houkuttelevalta? Pieni määrä kultaa on kyllä vaaratonta syötynä. Mitään makua tai ravintoarvoa siinä ei ole. Kultauksen tarkoitus on pelkkä koristelu. Se on vain kalliimpi versio nonparelleista - ja suunnilleen yhtä tyylitön.
Kolmas seikka, joka tuossa ökyhampurilaisessa tökkii, näkyy ehkä kuvassa. En ole tästä ihan varma, koska asiaa ei mainita tekstissä, mutta kuvan hampurilaisen salaatti näyttää epäilyttävästi jäävuorisalaatilta. Sitä ainesosaa en kaipaisi edes kahden euron hampurilaiseen. Toivon olevani väärässä tässä. Jos yhdistetään hyvä pihvi (se voi hyvin olla hyvä, vaikka se ei olekaan oikeasta Kobe-härästä tehty), hyvä leipä (ei se kultaus suoranaisesti haittaa, vaikka turha onkin), parmankinkkua, tryffeliä ja pistaasiöljyä, niin toivoisin, että kokonaisuutta ei pilattaisi vetisen mauttomalla jäävuorisalaatilla. Se kun ei miksikään parane, vaikka kuinka olisi kotimaista luomua. Mutta tämä huomio tuli todella vain tuosta kuvasta. Ehkä se salaatti on jotain muuta.
Näistä aineksista syntyy parempi hampurilainen. |
Useimmiten hampurilaiseen laitetaan mausteeksi raakaa sipulia. Jos se tuntuu liian väkevältä, on ratkaisu karamellisoitu sipuli. Leikkaa kolme sipulia ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla. Paista sipulia öljyssä miedolla lämmöllä 20 minuutin ajan. Sekoita usein. Lisää sipulien joukkoon ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa ja teelusikallinen hunajaa. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Sekoittele ahkerasti.
Tee pihvit: puoli kiloa jauhelihaa riittää neljään isoon hampurilaiseen. Sekoita jauhelihaan mausteita: ainakin suolaa ja pippuria, myös chilirouhe ja paprikajauhe sopivat, ja erilaisia yrttejäkin voi hyvin käyttää. Sekoita maustettu liha tasaiseksi massaksi. Jaa liha neljään osaan. Painele jokaisesta osasta mahdollisimman iso ja ohut pihvi. Paista pihvit pannulla yksi kerrallaan.
Leikkaa hampurilaisten täytteeksi juustoa ja tomaattia. Revi salaattia sopivaksi silpuksi. Hampurilaiseen sopii esimerkiksi friseesalaatti. Kokoa hampurilaiset ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.