Perusvihanneksia linssimuhennosta varten paloiteltuna. |
Sienipasta (1 annos)
n. ½ dl kuivattuja sieniä
n. 1 dl vettä
1 sipuli
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
oreganoa, meiramia tai timjamia
2 rkl pinjansiemeniä
pari kourallista penne-pastaa
vettä ja suolaa pastan keittämiseen
Liota sieniä pienessä määrässä vettä. Silppua sillä aikaa sipuli. Laita myös pastan keitinvesi valmiiksi kiehumaan. Sulata puolet voista kattilassa. Paista sipulia miedolla lämmöllä, kunnes se hieman pehmenee. Nosta sienet pois liotusvedestä ja purista niistä liika vesi pois. Älä heitä liotusvettä pois, sillä siitä saadaan neste kastikkeeseen myöhemmin! Paista sieniä sipulin kanssa hetken aikaa. Ripottele jauhot sienten ja sipulin päälle, ja sekoita. Jauhot suurustavat kastikkeen. Lisää sienten liotusvettä vähän kerrallaan. Anna kastikkeen kiehua sen aikaa kuin pasta kypsyy. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä haluamallasi yrtillä. Sekoita joukkoon pinjansiemenet. Juuri ennen syömistä sekoita kastikkeeseen loput voista, kaada pastan keitinvesi pois, ja sekoita pasta kastikkeeseen. Voin vaihtoehtona kastikkeeseen voi lopussa sekoittaa myös pienen tilkan (n. ½ dl) kermaa. Nauti heti raastetun parmesanin kanssa.
Tattipasta |
Linssimuhennos (2 annosta)
1 sipuli tai kevätsipuli
1 porkkana
pala sellerinvartta
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl kapriksia
5 sardellifilettä
1 tl chilirouhetta
1 dl punaisia linssejä
2-2.5 dl vettä
1 timjaminoksa
Leikkaa sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Jos käytät kevätsipulia, säästä osa vihreistä varsista lisättäväksi vasta lopuksi. Paista muita kasviksia öljyssä kattilan pohjalla. Silppua myös aurinkokuivatut tomaatit ja sardellit. Lisää ne ja kaprikset ja chilirouhe kattilaan vihannesten joukkoon. Paista vielä hetki. Huuhtele linssit, ja lisää ne kattilaan. Lisää 2 dl vettä ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Jos muhennos kuivuu ennen kypsymistä, lisää vähän vettä. Sekoita lopuksi joukkoon silputut kevätsipulin varret.
Linssimuhennos. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.