maanantai 25. heinäkuuta 2011

Fish&Chipsin Fish

Tauko vähän venähti. Ensin olin lomalla, sitten vähän aikaa kipeänä ja lopuksi viime viikon työmatkalla Durhamissa. Yksi vuoden parhaista ruokakuukausista meni siis melkein kokonaan sivu suun. Nyt sitten taas innolla kokkailemaan!

Vaikka tulikin käytyä Englannissa peräti kahteen otteeseen, ei kummallakaan matkalla tullut syötyä fish'n'chipsiä. Noita ranskalaisia tungetaan sielläpäin ihan joka ruuan kylkeen. Niitä yritettiin kaupata jopa pizzan kanssa. Siksi keskityinkin välttelemään niitä. Taikinoituna paistettu kala sen sijaan kyllä maistuisi, joten teimmekin sellaista nyt itse. Ohje löytyi viimevuotiselta kokousmatkalta matkamuistoksi ostetusta Easy British Cooking -kirjasta.

Kalaa oluttaikinakuoressa (2 annosta)

300 g kalafileitä, esimerkiksi turskaa
suolaa ja pippuria
1 dl vehnäjauhoa
1-1½ dl olutta
öljyä paistamiseen, esimerkiksi rypsiöljyä

Sekoita vehnäjauho ja olut keskenään. Lisää joukkoon n. 1 tl suolaa. Mausta kalafileet pippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna paistinpannu ja lirauta siihen reilusti öljyä. Kasta kalat olut-jauhoseokseen niin, että ne kastuvat joka puolelta taikinaan. Paista kalat sitten kuumalla pannulla.

Vielä parempaa varmasti tulisi, jos olisi rasvakeitin, jossa kalat voisi uppopaistaa, mutta onnistui se pannullakin. Kastoimme taikinaan myös kesäkurpitsansiivuja. Niistäkin tuli hyviä, vaikka taikina ei tahtonutkaan oikein pysyä liukkaassa pinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti