sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Rapukakkuset


Joskus ruokasivustojen selailu illallisinspiraation puuttuessa kannattaa. Voi löytää herkkuja, joita ei osannut kuvitellakaan. Tällä kertaa löysin herkulliset katkarapu-bataattipihvit. Tässä puolikas annos.

Kurkkusalsa (2 annosta)

neljännes kurkku
½ pienestä sipulista
1 tl soijakastiketta
1 limen mehu
pieni kourallinen tuoretta korianteria

Kuutioi kurkku ja silppua sipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Anna maustua sillä aikaa kun teet katkarapupihvit.

Katkarapu-bataattipihvit (2 pientä annosta)

200 g bataattia
suolaa
1 sipuli

1 chili tai 1 tl chilikastiketta
1 tl soijakastiketta
200 g keitettyjä ja kuorittuja katkarapuja
2 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

Kuori bataatti ja paloittele se n. 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Keitä bataattia suolatussa vedessä 10-15 minuuttia, kunnes se on täysin kypsää. Silppua sillä aikaa sipuli ja chili. Silppua myös katkaravut pieneksi silpuksi. Kun bataatti on kypsää, kaada vesi pois. Muussaa bataatti haarukalla hienoksi soseeksi. Lisää bataattisoseeseen sipuli, chili, soijakastike, katkaravut ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Muotoile bataatti-katkarapuseoksesta käden ja lusikan avulla pihvejä ja paista ne öljyssä ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.