perjantai 25. elokuuta 2017

Teriyakilohi

Etsiessäni ohjetta herkulliseen teriyakiloheen löysin aivan liian monta reseptiä, joiden ainesosiin kuului valmis teriyakikastike. Onneksi vastaan tuli myös tämä ohje, jossa heti alkuun todetaan, ettei moisia valmiskastikkeita Japanissa tunneta. Miksi sellaista tarvittaisiinkaan, sillä kastike on hyvin yksinkertainen neljän ainesosan sekoitus. Mirin-kastiketta löytää isohkojen ruokakauppojen eksoottisten mausteiden osastoilta ja Alkossa on muutamaa erilaista sakea, joten ainesten löytäminenkään ei ole vaikeaa.

Lohesta pitäisi tähän ohjeeseen saada sen verran ohut pala, että sen kypsennys paistinpannulla onnistuu. Leikkaa tarvittaessa kala pariksi pienemmäksi siivuksi. Tässä ohjeessa kala kieritellään jauhoissa, jolloin se saa miellyttävän paistopinnan.

Teriyakilohi (2 annosta)

Kalan paistamiseen:
2 kpl 150-200 gramman palaa lohifilettä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl vehnäjauhoa
½ rkl rypsiöljyä tai muuta neutraalinmakuista ruokaöljyä
1 rkl voita
1 rkl sakea

Teriyakikastike:
1 rkl sakea
1 rkl miriniä
1 rkl sokeria
2 rkl soijakastiketta

Sekoita ensin teriyakikastikkeen ainekset keskenään. Sekoita niitä niin kauan, että sokeri liukenee nesteeseen. Voit lämmittää kastiketta hieman, jotta liukeneminen helpottuu. Jätä kastike syrjään odottamaan käyttöä.

Kuivaa lohiviipaleet, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sirottele niille jauhoa, ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla niin kuumaksi, että voi sulaa, mutta ei pala. Ruskista lohi ensin nahkapuolelta. Paista sitä 3 minuuttia. Kaada sake pannulle, peitä pannu kannella, ja anna kalan kypsyä vielä 3 minuuttia. Kun kala alkaa olla kypsää, kaada teriyakikastike pannulle ja kuumenna se kiehuvaksi. Nostele kastiketta lusikalla kalan päälle. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti