torstai 10. toukokuuta 2012

On kaalipata hyvää, vaikka yksin syö

Yksin se on syötävä, kun puoliso ilmoitti, ettei tykkää keitetystä kaalista. Minä taas tykkään. Tästä kaalipadasta tuli minusta aika hyvää. Kuva jäi valitettavasti ottamatta, mutta ei tämä toisaalta mikään kovin kuvauksellinen annos olisikaan.

Kaalipata (5 annosta)

2 sipulia
puolikas pienehkö valkokaali
2 kynttä valkosipulia
400 g sika-nautajauhelihaa
n. 100 g pala palsternakkaa
1 iso porkkana
oliiviöljyä ja/tai voita paistamiseen
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattisosetta
2 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
2 laakerinlehteä
1 punainen chili
3 oksaa timjamia
kourallinen tuoretta meiramia
1 tl kuivattua salviaa
400 g purkillinen säilöttyjä ruskeita papuja

Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi, valkosipuli ja chili pieneksi silpuksi ja palsternakka ja porkkana kuutioiksi. Paista ensin sipulia miedolla lämmöllä öljyssä, voissa tai niiden sekoituksessa. Sipulien jälkeen paista samoin kaalia. Kasaa paistetut ainekset isoon pataan tai kattilaan. Paista jauheliha. Mausta liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada liha pataan ja sen jälkeen paista samalla pannulla vielä porkkana ja palsternakka. Lisää tarvittaessa vähän rasvaa pannulle niitä varten. Siirrä juureksetkin pataan, ja lisää mukaan myös valkosipuli, soijakastike, tomaattisose, sinappi, hunaja, laakerinlehdet, chili, timjami, meirami ja salvia. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät lähes kokonaan. Anna kiehua hiljalleen tunnin ajan. Lisää pavut lopuksi muutama minuutti ennen ruokailua. Juuri ennen tarjoamista pataan voi sekoittaa vielä vähän lisää tuoretta meiramia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.