maanantai 18. helmikuuta 2013

Juustomakaronilaatikko

Jotain piti keksiä ruuaksi. Eikä ollut juuri mitään aineksia. Pala cheddar-juustoa, vähän maitoa purkin pohjalla, leivänkannikka, puolikas parsakaali, salviaa, puoli pakettia herneitä pakastimessa... Alle tunti myöhemmin hämmästelimme syödessämme, että tulipas tästä hyvää. Tässä se sitten on: Mac'n'cheese, juustomakaronilaatikko. Yksinkertainen, mutta hyvänmakuinen arkiruoka. Ketsuppia ei tarvita, koska juustosta tulee reilusti makua.

Juustomakaronilaatikko (2 annosta)

Pintakuorrutus:
pala kuivahtanutta leipää
½ dl raastettua parmesania
1 rkl sulatettua voita

Juustokastike:
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
75 g cheddar-juustoa
ripaus muskottipähkinää
vastajauhettua valkopippuria
2 rkl silputtuja tuoreita yrttejä (esim. salviaa)

2-3 dl makaronia tai muuta pienikokoista pastaa
n. 2 dl paloiteltuja vihanneksia, esim. parsakaalia ja herneitä
suolaa

Tee pintakuorrutus valmiiksi: Murenna leipä hienoiksi muruiksi. Sekoita murujen joukkoon parmesan-raaste ja sulatettu voi. Jätä odottamaan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kypsennä kasvikset erikseen keittämällä tai höyryttämällä. Tee juustokastike: Sulata voi kattilassa. Sekoita voihin jauhot. Lisää maito vähitellen, ja sekoita koko ajan, jotta saat sileän kastikkeen. Anna kiehua hetken. Raasta juusto. Sekoita juusto kastikkeeseen, ja mausta kastike muskottipähkinällä, valkopippurilla ja yrttisilpulla. Sekoita pasta, kasvikset ja juustokastike keskenään. Kaada seos pieneen vuokaan ja ripottele pintakuorrutusseos päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
Ei niin kauhean kuvauksellinen ruoka. Pitkulainen kakkuvuoka sopii aika kätevästi pienen annoksen valmistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti