perjantai 8. maaliskuuta 2013

Cordon bleu


Cordon bleu eli sveitsinleike on ruokalaji, jossa liha on täytetty juustolla ja kinkulla, minkä jälkeen se on leivitetty ja paistettu kypsäksi. Lihana voi olla kanaa, sikaa tai vasikkaa. Näistä vasikkaa ei ole Suomessa tarjolla. Sianlihasta tähän ruokaan voisi käyttää ulkofilettä, mutta tällä kertaa tein leikkeen broilerin rintafileestä. Tällä ohjeella jopa siitä saa mehevää!

Kanaa Cordon bleu (2 annosta)

2 broilerin rintafilettä ilman luuta ja nahkaa
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
Gruyere-juustoa
suolaa
pippuria
n. ½-1 dl korppujauhoja
1 muna
n. 2 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

Leikkaa broilerin rintafileisiin pitkittäinen tasku. Voit nuijia fileitä hieman ohuemmiksi, mutta varo, etteivät ne hajoa. Täytä tekemäsi taskut kinkulla ja juustolla. Levitä korppujauhot, rikottu muna ja vehnäjauhot kukin omalle lautaselleen. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broilerinfileitä ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa, ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Paista leivitettyjä broilereita keskilämmöllä ensin muutama minuutti toiselta puolelta. Käännä sitten, ja peitä pannu tämän jälkeen foliolla. Jatka paistamista, kunnes kana on läpikypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.