perjantai 2. elokuuta 2013

Melkein liian helpot muffinssit




Leivonnaisten syöntini on pysynyt melko vähäisenä osittain siksi, että leipominen on minusta aika vaivalloista. Erityisesti syntyvän tiskin määrä häiritsee, varsinkin silloin kun tiskattavaksi tulee sitkeää ja takertuvaista taikinaa. Ei sellaiseen montaa kertaa vuodessa jaksa ryhtyä. Nyt tuli vastaan kuitenkin äärimmäisen helppo ja vaivaton muffinssiohje. Ei tarvitse vatkata jokaista ainesosaa erikseen, kuumentaa yhtä ja jäähdyttää toista, ja valmis taikinakin on sen verran liukasta, että tiskauksessa ei mene hermot. Ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tulos on silti oikein hyvä. Hieman tosin ihmettelen sitä, mihin valkosuklaa kakuissa ja leivoksissa katoaa. Näissäkään muffinsseissa sitä ei juuri havaitse vaikka sen tietää taikinaan sekoittaneensa. Ehkä se olisi pitänyt jättää hieman isommiksi paloiksi.

Mustikka-valkosuklaamuffinssit (12 kpl)

125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl sokeria
125 g valkosuklaata
1 muna
1.25 dl maitoa
1 tl vaniljaa
2½ dl mustikoita

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi ja paloittele valkosuklaa pieniksi muruiksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Mustikat kannattaa lisätä taikinaan viimeisenä, etteivät ne murskaannu sekoittaessa täysin. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes muffinssien pinta näyttää kauniin ruskealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.