lauantai 10. elokuuta 2013

Paahtopaisti


Paahtopaisti täydellisellä kypsyysasteella. Lisukkeena tässä on peruna-kukkakaalisalaattia.
Tässä reseptissä ei ole mitään ihmeellistä. Paahtopaistiohjeen löytää lähes jokaisesta keittokirjasta. Kirjoitan tämän enemmänkin itselleni muistiin, jotta muistaisin miten paistista tulee täydellinen.

Paahtopaisti (5-6 annosta)

1 kg paahtopaisti
suolaa
pippuria
rypsiöljyä

Ota liha huoneenlämpöön noin kolme tuntia ennen ruoka-aikaa. Kun liha on ollut huoneenlämmössä kaksi tuntia, pane paistinpannu kuumenemaan liedelle. Laita öljyä pannulle. Kuumenna myös uuni 125 asteeseen. Ota liha pakkauksestaan, kuivaa se talouspaperilla, ja hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Ruskista lihan pinta joka puolelta (tai ainakin kahdelta puolelta käytännössä). Siirrä paisti uunivuokaan, työnnä paistin keskelle paistomittari, ja laita paisti uuniin. Kypsennä paistia uunissa, kunnes sisälämpötila mittarin mukaan nousee tasan 60 asteeseen, ei yhtään sen yli. Ota paisti uunista ja kääri se folioon. Anna paistin levätä folioon käärittynä n. 15 minuuttia. Leikkaa sitten paistista ohuita siivuja ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.