sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsat sinihomejuustotäytteellä

Vaikka asunnossani uuni onkin (ei mikään itsestäänselvyys täällä), yritän vältellä sen käyttöä. Uunistani nimittäin karkaa lämpöä niin paljon, että tuntuu kuin ruokaa voisi kypsentää vaikka lattialla uunin vieressä. Kun muutenkin on lämmintä, en tällaista lisälämmitystä kaipaa. Niinpä yritänkin keksiä uusia ratkaisuja ruokiin, jotka tyypillisesti valmistetaan uunissa. Ruisleipää aion silti vielä yrittää tehdä!
Lämmin tomaatti-mozzarellaleipä.
Tein jo aiemmin lämpimiä voileipiä pannulla paistaen. Se onnistui niin, että leikkasin paksuja siivuja tomaatista ja paistoin niitä pienen hetken ajan leipäviipaleitten vieressä pannulla. Kun tomaattia ei kypsennä liian kauan, ne pysyvät vielä koossa. Sitten kokosin leivät niin, että laitoin juustoa leivän ja tomaatin väliin, jolloin sekin lämpeni riittävästi molemmilta puoliltaan.

Nyt kokeilin valmistaa täytettyä kesäkurpitsaa ilman uunikypsennystä, ja havaitsin, että näin tulikin tavallista parempaa. Olen siis aiemmin täyttänyt raa'an koverretun kesäkurpitsan ja kypsentänyt sen sitten uunissa. Kun yksinkertaisesti keittää kesäkurpitsakuoren ja täyttää sen lämpimällä täytteellä, lopputulos on paljon mehukkaampi. Sinihomejuustosta sai erinomaisen täytteen.

Täytetty kesäkurpitsa.
Täytetty kesäkurpitsa (2 annosta)

1 pieni kesäkurpitsa
suolaa
1 pieni sipuli
n. 2 rkl oliiviöljyä
4 aurinkokuivattua tomaattia
1 tuore tomaatti
½ tl paprikajauhetta
muutama saksanpähkinä
100 g sinihomejuustoa
pippuria

Halkaise kesäkurpitsa ja kaiverra sen sisukset pois niin, että jäljelle jää puolen sentin paksuinen kuori. Pane kuoret kattilaan kiehumaan kypsiksi suolatussa vedessä. Silppua kuorista pois kaiverretut sisukset. Silppua myös sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuivaa kesäkurpitsasilppua hieman talouspaperilla, ja paista sitä ja sipulia öljyssä. Paloittele myös kuivattu ja tuore tomaatti, ja lisää ne pannuun, kun sipuli ja kesäkurpitsa ovat vähän ruskistuneet. Mausta paprikajauheella, ja anna kiehua kokoon. Muista ottaa kypsyneet kesäkurpitsankuoret pois keitinvedestään. Ne saavat hiukan kuivua ja jäähtyä. Lisää pannulla kypsyvään täytteeseen murennetut pähkinät ja sinihomejuusto. Sekoita hyvin ja anna juuston sulaa. Mausta pippurilla. Suolaa ei välttämättä kannata lisätä, sillä juustosta tulee suolaa valmiiksi. Kaada valmis täyte kesäkurpitsakuoriin ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti