maanantai 31. tammikuuta 2011

Tummasuklainen appelsiinibavarois

Tämä on peräisin Jennifer Donovanin kirjasta Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä.

2 dl maitoa
124 g tummaa suklaata
2 rkl appelsiinilikööriä (käytin Cointreau'ta)
3 liivatelehteä
1 appelsiinin kuori raastettuna
4 dl kermaa



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Paloittele suklaa ja kuumenna sitä maidon ja appelsiiniliköörin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa.



Ota kattila levyltä ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä vettä ja sekoita ne  suklaaseokseen. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja anna jäähtyä noin tunnin ajan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtyneeseen suklaaseokseen appelsiinin kuori ja 2/3 kermavaahdosta.



Sekoita varovasti ja jaa seos annoskulhoihin. Laita jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi. Lisää jokaisen annoksen päälle nokare kermavaahtoa ja nauti.

Tästä tuli neljä ja puoli lasillista. Laakeammat kulhot olisivat olleet ehkä paremmat, noista laseista oli vähän vaikea syödä. Tämä kuva on otettu ennen jäähdytystä. Lopuksi päälle laitetaan kermavaahtoa.


Käytin suklaata, jossa on 70 % kaakaota. Appelsiinini oli niin iso, että käytin vain noin puolet sen kuoresta. Maku oli erittäin suklainen, mutta runsas kermavaahto pehmensi mukavasti. Herkullinen lopputulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.