sunnuntai 6. tammikuuta 2013

En tykkää seistä kalakeitossa

Kalakeitolla on minun kokemuksissani vähän huono maine. Useimmiten kalakeitto tuntuu tarkoittavan täysin mauttomia kuivakkaita pakasteseikuutioita niin ikään mauttomassa maitoliemessä. Onkohan sei edes oikea kala? Jos sein tilalle kuitenkin vaihdetaan jokin maukkaampi kala, vaikka sitten kasvatettu norjalainen lohi, alkaakin keitto maistua. Liemenkin makua voi kohentaa, jos on keitellyt pakastimeen rapulientä tai simpukkalientä. Jos näitä ei ole, voi tietenkin keittää lientä myös kalanruodoista. Kaiken lisäksi keittoon voi vielä laittaa muitakin kasviksia kuin tylsää perunaa. Eikä tilli ole pakollinen ja ainoa sallittu mauste tässäkään kalaruuassa. Tässä siis uudistettu kalakeitto:


Lohi-kasviskeitto (n. 3 annosta)

1 pieni bataatti
1 sipuli
½ fenkoli
1 porkkana
400 g lohta
n. ½ l kala- tai äyriäislientä
1 laakerinlehti
muutama maustepippuri
suolaa ja mustapippuria
n. ½ l täysmaitoa
kourallinen tuoretta korianteria

Kuutioi kasvikset ja lohi. Keitä ensin kasviksia liemessä, joka on maustettu laakerinlehdellä, maustepippureilla, suolalla ja pippurilla. Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, lisää kala. Keitä vielä pieni hetki, mutta varo ylikypsentämästä kalaa. Sekoita joukkoon maitoa niin, että liemestä tulee valkoinen. Lisää tuore korianteri juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.