torstai 2. toukokuuta 2013

Walesilaiset puput

Welsh rabbits ei nimestään huolimatta sisällä kaniineja. Pääsikö pupu ehkä karkuun walesilaiselta, kun piti pelkkää leipää syödä? Toisinaan tätä ruokaa nimitetään kyllä myös rarebitsiksi, jolla ei tietääkseni ole muuta merkitystä. Herkullisia juustoleipiä ne kuitenkin ovat.

Welsh rabbit (2 pääruoka-annosta tai 4 pienempää)

25 g voita
1 sipuli (punasipuli käy myös)
100 g Cheddar-juustoa
0.75 dl olutta (ale- tai lager-tyyppistä)
1 tl sinappia
ripaus suolaa
2 munaa
4 viipaletta vaaleaa leipää (isoja)
vastajauhettua mustapippuria

Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa ja paista sipuli siinä pehmeäksi. Lisää olut, juusto, sinappi ja suola. Sekoita pienellä lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita munat juustokastikkeen joukkoon ja jatka sekoittelua pienellä lämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee. Varo keittämästä liian kauan, sillä tarkoitus ei ole tehdä munakokkelia!

Kuumenna uuni n. 250 asteeseen. Asettele leivät uunipellille leivinpaperin päälle. Leipiä voi ensin paahtaa kevyesti, mutta se ei ole välttämätöntä. Lusikoi juustokastike leipien päälle. Ruskista leivät kuumassa uunissa. Mausta lopuksi pippurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.