tiistai 3. tammikuuta 2012

Sipulipihvit

Laintanpa tähän väliin ihan yksinkertaisen, mutta hyvän perusreseptin. Tuossa välipäivinä tuli tehtyä jauhelihapihvejä sipulin kanssa. Olen joskus aikaisemminkin tehnyt vastaavanlaisia sipulipihvejä, mutta nyt löysin erityisen hyvän ohjeen tuohon sipuliin. Pelkästä paistetusta sipulista tulee helposti vähän kuivaa ja tylsää, mutta kun sekaan laittaa vähän etikkaa ja hunajaa, niin sipulista saa huomattavasti mehevämmän mausteen pihveille.

Yrttiset jauhelihapihvit sipulilla (2 annosta)


Pihvit:
300 g naudanjauhelihaa
1 rkl jogurttia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua rosmariinia

Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile niistä pihvit. Paista pihvejä keskilämmöllä 8 minuuttia kummaltakin puolelta.

Glaseerattu sipuli:
1 iso tai 2 pientä punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa


Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipuli ja kypsennä keskinkertaisella lämmöllä 20 minuuttia. Lisää etikka ja hunaja, ja jatka kypsennystä koko ajan sekoittaen 10 minuuttia. Nostele sipuli jauhelihapihvien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.