tiistai 13. syyskuuta 2011

Maidossa haudutettu porsaanpaisti

Maidossa keitetty liha valmiina.
Tässä on mielenkiintoinen uusi ruokatuttavuus, jota en ole ennen edes maistanut. Tämä on sikäli erikoista, että ruoka koostuu hyvin tavallisista aineksista: sianlihasta ja maidosta. Minulla on ollut pieniä ennakkoluuloja keitettyä lihaa kohtaan. Tämä johtuu tietenkin siitä, että olen saanut niin paljon huonoa keitettyä lihaa. Keitetystä lihasta tulee helposti kuivaa ja mautonta. En silti luovuta, vaan etsin uusia tapoja käyttää lihaa, erityisesti niitä vähän vieraampia ruhon osia. Tällä kertaa käsittelyssä oli sian sisäpaisti. Maidossa haudutettu paisti on perinteinen italialainen ruoka. Tällä tavalla paistista tulikin maukasta ja mureaa. Tässä ohje:

Paisti kiehumassa.
Maidossa haudutettua sikaa (4 annosta)

n. 700 g kappale porsaan sisäpaistia (muukin osa varmaan kävisi)
suolaa
pippuria
1 l täysmaitoa
1 laakerinlehti

Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla. Ruskista paistia kattilan pohjalla, niinikään joka puolelta. Kaada lihan päälle n. 0.5 litraa maitoa, niin että liha on suurimmaksi osaksi maidossa. Upota mukaan laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä ensin miedolla lämmöllä kannen alla puolen tunnin ajan. Ota sitten kansi pois, lisää maitoa, ja jatka keittämistä ilman kantta kohtalaisella lämmöllä. Kokonaiskeittoajaksi tulee n. 2 tuntia. Maidosta tulee lopulta pehmeää mössöä. Ota kypsä liha kattilasta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Käytä liemi kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.