perjantai 2. syyskuuta 2011

Maukasta kalaa Maussa

Ostin pitkästä aikaa Maku-lehden. Olen vältellyt kyseistä lehteä, koska ärsyynnyin runsaaseen puolivalmisteiden käyttöön lehden ruokaohjeissa ja kevytkorvikkeita suosivaan terveyskäsitykseen. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin antaa lehdelle uuden mahdollisuuden, sillä uusi numero vaikutti kiinnostavalta. Ja kiinnostava se olikin, vaikka ruokakermaohjeita on edelleen jonkin verran. Oli joukossa kuitenkin myös kunnon ruokaa. Aloitin kokeilemalla tuorejuustotäytteisiä lohitaskuja.



Tuorejuustotäytteiset lohitaskut (4 annosta)

Täytteeseen:
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 rasia tuorejuustoa (ohjeen mukaan 200 g, itse käytin 150 g paketin Président Rondelé -valkosipuli-yrttijuustoa)
1 dl tilliä
1 dl juustoraastetta (käytin grana padano -juustoa)

½ kg lohifilettä
ripaus suolaa ja pippuria
tilkka sitruunamehua

Silppua sipuli. Kuullota sipulia öljyssä paistinpannulla niin, että sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Kaada sipuli kulhoon. Sekoita täytteen muut ainekset sipulin joukkoon. Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen tuli myös kapriksia, mutta minulla ei sattunut niitä olemaan; niitäkin voi lisätä pari ruokalusikallista. Leikkaa lohifile poikittain neljään osaan. Viillä jokaiseen palaan keskelle syvä viilto lähes nahkaan saakka. Mausta kalat suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Täytä kaloihin tehdyt viillot tuorejuustotäytteellä. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti