Suklaakakku (8 annosta)
125 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
75 g voita
3 munaa
5 rkl sokeria
yhden appelsiinin kuori
2 rkl Cointreau-likööriä
1.5 dl kermaa
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon suklaa, ja sulata sekin. Siirrä sivuun jäähtymään.
Sulatettua suklaata ja voita. |
Näin muna on helppo erotella. |
Vatkatut valkuaiset näyttävät tältä. |
Jos et uskalla tehdä näin, vatkaa valkuaisia vielä kovemmaksi vaahdoksi. |
Lisää kahden keltuaisen ja yhden kokonaisen munan joukkoon 2 rkl sokeria. Vatkaa myös ne vaahdoksi. Tästä vaahdosta ei tule kiinteää, kuten valkuaisista, vaan tämä jää nestemäiseksi. Sekoita joukkoon appelsiinin kuori ja Cointreau.
Appelsiinin makua. |
Sekoita suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon.
Suklaa keltuaisten sekaan! |
Sekoita keltuaisseokseen valkuaisvaahto varovasti ja vähän kerrallaan. Varo sekoittamasta liikaa, ettei vaahto laskeudu. Kaada taikina sitten kakkuvuokaan, ja paista uunissa 175 asteessa puoli tuntia. Vuorasin vuoan leivinpaperilla, mutta se ei ehkä olisi ollut välttämätöntä.
Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja tarjoa se kakun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.