Perjantaina olin kaupassa tarkoituksenani ostaa sianlihaa, mutta löysinkin jotain erikoisempaa:
Vasikan ulkofile
Vasikkaa ei juuri koskaan ole tarjolla suomalaisissa marketeissa, joten pitihän sitä ostaa kun kerrankin oli. Hinta oli 20 euroa/kilo, eli tämä ostamani paketti maksoi 15 €. Siitä riitti neljään annokseen. Koska kaupassa ollessani en muistanut mitään erityistä reseptiä, päätin vain leikata lihan 0.5-1 sentin paksuisiksi siivuiksi ja paistaa pannulla. Poistin samalla kalvon fileen reunasta.
Puolet vasikan ulkofileestä leikattuna. |
Madeirakastike (2-3 annosta)
1 dl madeiraa
1 tl maizenaa
0.5 dl vettä
0.5 dl kermaa.
Kaada madeira pannuun, jossa leikkeet on paistettu. Kaavi lastalla pannun pohjaan tarttunutta lihamehua niin että siitä irtoaa makua kastikkeeseen. Sekoita maizena kylmään veteen ja kaada seos pannulle. Sekoita ja anna kiehua hetken. Lisää kerma ja kiehauta vielä nopeasti.
Lisukkeeksi laitoin uunissa paahdettuja juureksia. Koska leikkeet ja kastike valmistuvat nopeasti, kasvikset kannattaa laittaa uuniin hyvissä ajoin etukäteen. Valitsin tällä kertaa sipulia, porkkanaa ja kaskinaurista. Sipulit on hyvä leikata neljään osaan, muut juurekset ohuehkoiksi tikuiksi. Vuoan pohjalle voi laittaa hiukan öljyä, etteivät kasvikset takerru kiinni. Sitä ei kuitenkaan kannata laittaa kovin paljoa, sillä liika rasva tekee juureksista öljyisen tuntuisia ja makuisia. Tarkoitus on paahtaa ne kuivina, jolloin esiin tulee juuresten miellyttävä makeus.
Juureksia menossa uuniin. |
Juurekset maustetaan kevyesti suolalla ja pippurilla, ja ne saavat olla 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Niitä voi vähän sekoittaa paistamisen puolessa välissä, jotta kypsyminen olisi tasaisempaa.
Vasikanleikkeitä madeirakastikkeella ja paahdettuja juureksia. |
Herkullinen annos tuli! Erityisesti sipulista tuli paahdettuna todella maukasta. Kastike oli melko makeaa; siihen olisi ehkä voinut lisätä suolaa, mutta hyvää se oli ilmankin. Leikkeet tuli paistettua kypsiksi, ja ne olivat oikein mureita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.