torstai 3. helmikuuta 2011

Kaakaovanukas

 Minulla oli hiukan ylijäänyttä kermaa, josta piti tehdä jotain ennen kuin se vanhenisi. Käytin sen yksinkertaiseen kaakaovanukkaaseen. Ohje on periaatteessa panna cotta, joka on maustettu kaakaolla. Kermaa oli vähemmän kuin olin luullut, vain puoli desilitraa, mutta jatkoin maidolla. Olisikohan kokonaan kermasta tehty vielä parempaa? Ei tässäkään mitään valittamista kuitenkaan ollut.

Kaakaovanukas (2 pientä annosta)

2 dl kerman ja maidon sekoitusta
2 tl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
2 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Kuumenna muut ainekset kattilassa hyvin sekoittaen. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne kuumaan kerma-maitoseokseen. Kaada seos sitten annoskulhoihin, ja jäähdytä. Vanukkaat hyytyvät muutamassa tunnissa. Päälle sopii vielä lusikallinen hilloa!


Kuten kuvasta näkyy, vanukkaasta tuli hauskan näköisesti raidallinen. Pohjalla on tummin kerros, keskellä vähän vaaleampi ja päällä vaalein. Tämä kerroksisuus on täysin tahatonta, enkä tiedä mistä se johtuu. En huomannut eroa eri kerrosten maussa tai rakenteessa. Ehkä kaakaota painui pohjalle ennen hyytymistä. Mutta miksi noin selvärajaiset kerrokset eikä tasaista gradienttia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.