maanantai 14. helmikuuta 2011

Jonkin sortin minestrone

Näin kylmällä ei tee mieli mennä ulos yhtään enempää kuin on pakko. Siksi päätinkin jättää kaupassa käynnin väliin ja tehdä jotain aineksista, joita kaapista valmiiksi löytyy.  Viikonlopulta oli jäänyt ilmakuivattua kinkkua ja kasvisvalikoimaakin oli riittävästi eräänlaiseen minestronekeittoon:

Minestrone

2-3 rkl oliiviöljyä
50 g ilmakuivattua kinkkua
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sellerin varsi
2 porkkanaa
½ parsakaali
250 g säilykepapuja (esim. kidneypapuja)
2 dl kanalientä
2 rkl tomaattisosetta
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
suolaa ja pippuria

Suikaloi kinkku, sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä. Paloittele porkkana ja selleri. Lisää ne kinkun ja sipuleitten joukkoon. Kääntele kasviksia öljyssä vielä hetki. Lisää liemi, tomaattisose ja pavut, sekä laakerinlehti ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi. Irrota parsakaalin kukinnot toisistaan ja kuutioi varsi. Lisää parsakaalin varren palaset keittoon ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Lisää sitten parsakaalin kukinnot ja keitä vielä 5 minuuttia. Jos keitto näyttää kuivuvan liikaa, kaada vähän vettä joukkoon. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Ongi laakerinlehti pois keitosta. Tai jätä lehti kattilaan ja ongi keitto pois. Parmesan-kimpaleen onnelliset omistajat voivat raastaa juustoa keiton päälle. Itse en ollut tällä kertaa niin onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.