maanantai 15. elokuuta 2011

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvejä voi tehdä monella tavalla. Yksinkertaisimmillaan pihvit syntyvät, kun jauheliha maustetaan vain suolalla ja pippurilla ja sekoitetaan tasaiseksi tahnaksi, josta pihvit muotoillaan. Tällaisten pihvien ongelmana on vain se, että ne tahtovat hajota paistettaessa murusiksi. Joskus myös tekee mieli pihvejä, joissa on muutakin makua kuin pelkkä liha. Tässä ohje, jolla saa maukkaita pihvejä, joiden rakennekin on miellyttävä.

Jauhelihapihvit (2 annosta)

1 sipuli
2 rkl voita
300 g naudanjauhelihaa
ripaus suolaa, pippuria ja kuivattua timjamia
1 muna
1 rkl vehnäjauhoa
voita paistamiseen
1 dl lihalientä

Silppua sipuli. Sulata voi paistinpannussa ja käristä sipulia miedolla lämmöllä kunnes se pehmenee. Kaada sipuli ja voi kulhoon. Lisää jauheliha, mausteet ja muna. Vatkaa taikinaa niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla. Muovaa taikinasta neljä kiekkoa. Ripottele hieman jauhoa pihvien molemmille puolille juuri ennen paistamista. Jauhotus ei ole välttämätöntä, mutta se parantaa pinnan rakennetta. Paista pihvejä kohtalaisella lämmöllä molemmilta puolilta muutama minuutti halutusta kypsyysasteesta riippuen. Nosta pihvit lautasille ja kaada lihaliemi pannulle kastiketta varten. Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä ja irrota samalla sekoitellen pannuun tarttuneet lihamehun tähteet. Kun nesteen määrä on vähentynyt, ota pannu pois lämmöltä ja sekoita joukkoon vielä hiukan voita. Valele kastike pihvien päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.