Tämä on yksinkertainen mutta maukas ohje kalafileen valmistukseen. Kala saa kastikkeen chilistä, sinihomejuustosta ja smetanasta. Näillä lisukkeilla kalan ominaismaku ei tule kovin selvästi esiin, joten ei ehkä kannata käyttää kaikkein kalleimpia ja hienoaromisimpia kaloja. Kirjolohesta tuli kuitenkin näin ihan maistuvaa.
Kalaa chilin ja sinihomejuuston kera (2 annosta)
300 g kalafile (esim. kirjolohta)
suolaa ja pippuria
1 chilipalko
n. 50 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
1 dl smetanaa
Laita kala uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Silppua chili ja ripottele se kalan päälle. Murenna päälle myös sinihomejuusto. Lusikoi smetana päällimmäiseksi. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.