keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kesällä kerran

Täytyyhän sitä kerran kesässä saada mustikkapiirakkaa, sanovat jotkut. Minulla on edellisestä piirakasta kulunut vähän useampi kesä. Yritin joskus vuosia sitten tehdä piirakkaa pakastetuista mustikoista katastrofaalisin seurauksin. Laitoin jäiset mustikat raa'an pullataikinapohjan päälle, ja saattaahan sen arvata miten uunissa kävi: Reunat paloivat mustiksi, keskelle jäi raakaa taikinaa. Ei sitä pystynyt syömään. Vasta nyt uskaltauduin yrittämään uudelleen. Käytin tällä kertaa kuitenkin tuoreita mustikoita, jotka eivät ainakaan olleet jäisiä. Pohjaksi tein helppotekoisemman piirakkapohjan.


Mustikkapiirakka

3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
3 rkl kylmää vettä
n. 1 l mustikoita

Sekoita sokeri ja suola jauhojen joukkoon. Paloittele voi ja hiero se jauhojen joukkoon niin, että seoksesta tulee murumaista. Lisää vesi ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Sekoittamiseen voi käyttää myös tehosekoitinta. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi. Painele taikina vuokaan tasaiseksi pohjaksi. Laita taikina vielä 15 minuutiksi jääkaappiin ennen paistamista. Paista pohja puolikypsäksi paistamalla sitä 225-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Kaada mustikat pohjan päälle. Mustikoiden joukkoon voisi ehkä laittaa myös sokeria, vaikka itse en tällä kertaa huomannut laittaa. Kypsennä piirakkaa sitten vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti