perjantai 9. joulukuuta 2011

Jälkiruokaa

En yleensä jaksa hirveästi panostaa jälkiruokiin. Onneksi yksinkertainenkin voi olla hyvää. Tein mascarponevaahtoa, josta riitti useamman hedelmäjälkiruuan seuraksi. Yhdessä näistä kokeilimme jotain ihan uutta ja jännittävää: banaanin liekitystä. Toisena hedelmäjälkiruokana oli turvallisemman tuntuisesti marsalassa keitettyjä päärynöitä.

Mascarponevaahto (n. 8 annosta)

2 dl kermaa
150 g mascarponejuustoa
1 tl jauhettua vaniljaa

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilja ja mascarpone kevyesti vatkaten niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla. Jauhetun vaniljan sijaan voi käyttää vaniljasokeriakin.

Marsalassa keitettyä päärynää ja mascarponevaahtoa.
Marsalapäärynät (2 annosta)

2 päärynää
1 dl marsalaa
ripaus inkivääriä
(sokeria)

Kuori päärynät, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet. Laita päärynänpuolikkaat kattilaan, johon ne juuri mahtuvat pohjalle vierekkäin. Lisää kattilaan marsala ja mausta inkiväärillä. Jos käytät kuivaa marsalaa, lisää myös sokeria, ettei liemi ime kaikkea makeutta päärynöistä. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä muutama minuutti.

Liekitetyt banaanit (2 annosta)

2 banaania
1 rkl voita
½ dl brandya

Sulata voi paistinpannulla. Paista kuorittuja banaaneja voissa parin minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja erityisesti pois liesituulettimen alta. Kaada pannulle brandy. Myös konjakkia voi käyttää, tai muuta vähintään 40 prosenttia alkoholia sisältävää aromikasta juomaa. Sytytä alkoholi pitkävartisella sytyttimellä. Anna alkoholin palaa. Älä anna minkään muun palaa.

Liekitys on valmistusmenetelmänä näyttävä, mutta lopputuloksena oli vähemmän näyttävä ruoka. Hyvältä se kuitenkin maistui. Jos show-temput eivät innosta, voi alkoholin antaa kiehua liedellä liekityksen sijaan, ja lopputulos on silloinkin oikein herkullinen. Vaikka liekittäminen todella näyttäisi vaikuttavan makuun.

Hyvältä se maistui, vaikka näyttääkin tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti