sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Juustokakku

Muistin ottaa kuvan vasta, kun olin leikannut ensimmäisen palan.
Jatkan edelleen jälkiruokalinjalla. Juustokakku kuuluu suosikkeihini. Juustokakkuja on kahdenlaisia: uunissa paistettuja ja liivatteella hyydytettyjä. Minä pidän enemmän liivatteella hyydytetyistä kakuista. Ohjeen löysin Marielta. Olen itse jättänyt päälle tulevan mangokuorrutteen kuitenkin pois. Kakku on hyvä ilmankin. Tällä kertaa tavoittelin jouluista makua tekemällä pohjan digestivekeksien sijaan pipareista. Täytteestä tuli melko kirpeä, joten jos pitää makeasta, voi sokeria laittaa enemmän tai sitruunamehua hieman vähemmän.

Juustokakku

pohja:
200 g pipareita tai digestivekeksejä
50-75 g voita (piparipohjaan vähemmän kuin digestivepohjaan)

Tee ensin pohja. Murenna keksit hienoksi jauheeksi. Tämä onnistuu parhaiten tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se muruihin. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Muuten kakkua ei saa millään pois vuoasta kokonaisena. Painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Anna pohjan odottaa jääkaapissa sen ajan, kun sekoitat täytteen.


Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
½-1 tl jauhettua vaniljaa tai  3 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua (yhden pienen sitruunan mehu)
2 rkl kiehuvaa vettä

Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä viiden minuutin ajan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, sokeri, vanilja ja sitruunamehu. Sähkövatkain on sopiva tähän, jotta seoksesta tulee tasainen. Liuota liivate kiehuvaan veteen. Lisää sulanut liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto. Älä enää tässä vaiheessa vatkaa, vaan sekoita kevyesti lusikalla nostellen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.