tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pikaruokaa

Olin viime viikolla töiden takia kovin kiireinen. En kerta kaikkiaan voi vastustaa kiusausta pitää seminaariesitelmää, jos minulta sellaista pyydetään. En edes silloin, kun en ole edellisen samalle kuulijajoukolle esiintymiseni jälkeen saanut aikaan mitään uusia tuloksia. Kun sitten viikon alussa tajusin, että perjantaiksi pitäisi keksiä jotain, millä viihdyttää työkavereita, rupesin tekemään tutkimusta lennossa: lasketaan tulos - plotataan kuvaaja - liitetään esitykseen. Ja tätä jatkui aamusta iltaan, pitkiä päiviä. Ruokaa oli saatava nopeasti, koska kotiin ehtiessä oli jo nälkä. Joinakin iltoina söin vain valikoiman leikkeleitä, mutta tässä yksi nopea ruoka jonka kehitin viime viikon kiireessä:

Kinkkusekoitus (1 annos)
50 g ilmakuivattua kinkkua
½ dl tuorejuustoa
muutama ruusukaali
pippuria

Paloittele kinkku kapeiksi suikaleiksi. Kypsennä ruusukaaleja muutama minuutti joko kiehuvassa vedessä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Kuumenna kinkunsiivuja hetki kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon ruusukaalit ja tuorejuusto. Mausta lopuksi vastajauhetulla pippurilla.



Eikös tullutkin kaunis annos? Hieman liian suolainen siitä tuli, kannattaisi ehkä valita vähäsuolaisempi tuorejuusto jos sellaista löytää. Lisukkeena on aiemmin keitettyä parsakaalia, jonka maustoin kastikkeella, joka koostui oliiviöljystä, sitruunamehusta, hunajasta, suolasta ja kuivatuista yrteistä. Kastikkeen ainekset vain sekoitetaan voimakkaasti keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.