maanantai 7. maaliskuuta 2011

Tästä tuli ihan pannukakku

Vähän aikaa sitten tein herkullisen suklaakakun ja innostuin siitä niin, että ajattelin kokeilla onnistuisiko toisenmakuinen kakku samalla ohjeella. Tein nyt omenakakun. Ohje oli muuten sama, mutta suklaa-voiseoksen tilalla käytin keitettyä ja soseutettua omenaa. Paloittelin kaksi omenaa kattilaan, maustoin kanelilla, hunajalla ja sitruunamehulla. Lisäsin vettä sen verran että kattilan pohja peittyi kokonaan. Keitin omenat pehmeiksi ja muussasin niitä.



Sitten vaahdotin munat ja sekoitin taikinan aivan kuten suklaakakussakin ja paistoin uunissa. Kakusta tuli ohuempi kuin suklaakakusta, vähän pannukakun tyylinen.


Maistoin yhden palan heti lämpimänä. Ei hyvä. Olen vahvasti sitä mieltä, että munakas ei ole jälkiruoka, mutta juuri siltä tämä lämpimänä maistui! Seuraavana päivänä kakku oli kunnolla jäähtynyt, ja pahin munakkaan maku oli häipynyt. Kakku muistutti pannukakkua, mikä ei sekään ole suurimpia suosikkejani. Sen verran parempi sentään, että kakun sai syötyä, mutta en silti tekisi tätä uudestaan. Luultavasti suklaa on niin paljon voimakkaamman makuista kuin omena, että se peittää munan maun. Ehkä myös rasva paransi rakennetta. Kaikesta huolimatta nämä kakut kiehtovat mieltäni. Olisikohan kookoskakku hyvää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.