maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kuinka saisin rikki myskikurpitsan?

Kurpitsaa löytyy kaupoista sen verran harvoin, että silloin kun löytyy, on tilaisuus käytettävä hyväksi. Edellisellä kerralla kokeilin spagettikurpitsaa, josta en pitänyt ollenkaan. Nyt löytyi butternut squash eli myskikurpitsa. Päätin valmistaa siitä perinteiseen tapaan kurpitsakeittoa. Myös tässä kurpitsassa on melko kova kuori, joten paloittelu oli hieman haastavaa. Leikkasin kurpitsan ensin poikittain muutamaan palaan, ja sitten veistin kuoret pois.





Kurpitsakeitto (n. 3 annosta)
1 pienehkö kurpitsa
1 sipuli
vähän voita
1 dl kermaa
suolaa ja pippuria

Kuori ja paloittele kurpitsa, samoin sipuli. Kuullota sipulia voissa kattilan pohjalla, lisää sitten kurpitsa ja vettä. Keitä noin puoli tuntia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada osa vedestä pois, ja soseuta kurpitsa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitosta tulee helposti hyvin makeaa, joten kannattaa maistella välillä ja lisätä tarvittaessa suolaa.


Lisätäkseni keiton ruokaisuutta paistoin porsaan kylkisiivuja ja laitoin keiton päälle lautaselle. Pekonikin käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.