torstai 7. huhtikuuta 2011

Miten tästä nyt näin hyvää tuli?

Alkuviikosta tekemäni kyljykset ja porkkanat tuli syötyä loppuun eilen, ja tälle illalle piti tehdä jotain yksinkertaista. Tämä siksi, että vietän iltani maanantaista torstaihin yksin, ja perjantaina mieheni tulee viikonlopuksi kotiin. Perjantaina on mukava syödä yhdessä jotain uutta ruokaa, eikä vain edellispäivän tähteitä. Ajattelinkin tänään tehdä vain jonkinlaisen yksinkertaisen ruokaisan salaatin. En arvannut, että saisin aikaan jotain niin herkullista, että ohje on pakko kirjoittaa tänne muistiin.

Kauppaan oli ilmestynyt aiempaa huomattavasti paremman näköisiä munakoisoja. Myös niiden hinta oli pudonnut keskitalven lukemista sen verran, että uskaltauduin pitkästä aikaa ostamaan. Myös kasvihuoneessa kasvatettua salaattia ja kurkkua olen nyt alkanut syödä talven taas hellitettyä. Lisäksi ostin fetajuustoa ja saksanpähkinöitä ja tein hunajaisen jogurttikastikkeen. Näin tuli pitkästä aikaa oikein mehukas ja raikas salaatti.

Munakoisosalaatti (1 annos)

½ munakoiso
suolaa
salaatinlehtiä
porkkanaa
pätkä kurkkua
sinimailasen ituja
oliiviöljyä
fetajuustoa
muutama saksanpähkinä

Jogurttikastike:

Turkkilaista jogurttia
yrttejä maun ja saatavuuden mukaan (itse käytin rakuunaa ja persiljaa)
sitruunamehua
valkosipulinkynsi
hunajaa
pippuria

Siivuta munakoiso. Ripottele siivuille suolaa, ja anna hiostua 15-30 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike: sekoita kaikki ainekset, maistele välillä löytääksesi oikeat suhteet. Laitoin melko runsaasti hunajaa, koska munakoisosta tulee suolaista ja makeus tasapainottaa mukavasti. Laita kastike jääkaappiin maustumaan. Revi salaatti ja veistä porkkanasta suikaleita kuorimaveitsellä. Sekoita salaatinlehdet ja porkkanasuikaleet keskenään. Lisää paloiteltu kurkku ja idut. Kuivaa munakoiso sisältä tihkuneesta nesteestä. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja paista munakoisonviipaleet kuumalla pannulla molemmilta puolilta. Paloittele feta ja murskaa pähkinöitä vähän pienemmäksi. Asettele munakoisonviipaleet lautaselle salaatin viereen ja ripottele feta päälle. Pyöräytä myös saksanpähkinöitä kuumalla pannulla ja lisää ne lautaselle. Lusikoi kastiketta viereen ja kostuta salaattia vielä oliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.