tiistai 25. lokakuuta 2011

Borssikeitto


Borssikeitto on yksinkertainen, mutta melko näyttävä ruoka. Ohjeissa on jonkin verran vaihtelua. Kasviksia voi vaihdella, kunhan on punajuurta, ja lihaakin voi keittoon laittaa. Itse pidän borssikeitosta, jossa ei ole lihaa, mutta liemenä käytetään lihalientä. Kasvisten huolellinen kuullottaminen runsaassa rasvassa tekee mausta täyteläisemmän.


Borssikeitto (3 annosta)

2 isoa tai 3 pienempää raakaa punajuurta
1 sipuli
2 porkkanaa
200 g lohko kaalia
reilu kimpale voita (ehkä 25-50 g)
½-1 l lihalientä
suolaa
pippuria
tarvittaessa viinietikkaa ja/tai hunajaa
smetanaa (n. 2 rkl/annos)

Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi lukuunottamatta yhtä pientä tai puolikasta isompaa punajuurta. Raasta tämä pieni pala punajuurta hienoksi raasteeksi ja pane syrjään odottamaan. Sulata reilusti voita kattilan pohjalla. Kuullota voissa ensin punajuuria hetken aikaa, ja lisää sitten muut kasvikset. Kuullota jonkin aikaa, mutta älä ruskista. Lisää sitten lihaliemi sekä suola ja pippuri. Hauduta 20-30 minuuttia. Lisää lopussa raastettu punajuuri. Maista keittoa, lisää tarvittaessa suolaa, ja jos makeus ja happamuus eivät ole sopivassa tasapainossa, lisää pieni tilkka viinietikkaa tai hunajaa. Tarjoa smetanan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.