Tässä videossa näytetään, kuinka paperipaketin sulkeminen tehdään siististi ja tiiviisti. Oma versioni taisi olla hieman rypistetympi. Menetelmää on hankala kuvailla sanallisesti, joten suosittelen katsomaan videosta.
Lohta paketissa (4 annosta)
500 g lohifilettä, mielellään tasapaksu pala
puolikas pienestä sipulista
suolaa
pippuria
4 tl voita
Leikkaa lohifile neljään samankokoiseen suunnilleen neliönmuotoiseen palaan. Leikkaa leivinpaperista neljä arkkia, jotka ovat riittävän suuria, jotta yksi kalanpala sopii paperin sisälle, ehkä noin 20x40 cm. Taita paperit kahtia ja leikkaa ne sydämen muotoon. Laita kukin lohifile oman paperinsa päälle, taitekohdan viereen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja laita päälle ohuiksi suikaleiksi leikattua sipulia ja nokare voita. Taita paperisydämen toinen puoli kalan päälle. Aloita paketin sulkeminen taittelemalla paperia vähän kerrallaan sydämen yläkolosta lähtien. Etene reunaa pitkin kärkeen asti ja taita kärki lopuksi niin, että paketti ei aukea. Paketista tulee siis puoliympyrän muotoinen.
Kalat paketissa. |
Valmis kala. Kuvasta puuttuu remouladekastike, joka sopii hyvin lohen seuraksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.