tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kesäjuoma

Kesä yllätti. Pitkään olikin jo tuskailtu kylmien ilmojen jatkumista, kun viimeinkin lämpötila pompahti kelvollisiin lukemiin. Nyt tuntuu jotenkin epätodelliselta kun uloslähtiessä ei tarvitsekaan lisätä vaatetusta ja ikkunaa voi pitää jatkuvasti auki. Niin nautinnollista kuin lämpö onkin, täytyy helteellä muistaa juoda riittävästi. Onneksi näin kesällä on saatavana erityisen herkullisia vesimeloneita, joita voinee pitää enemmän juomana kuin ruokana. Tässä kesäjuomassa sekoitetaan melonia ja kirsikoita. Tarkkoja määriä on vaikea antaa, sillä en mitannut tarkasti. Kannattaa maistella juomaa sekoitellessa.

Kirsikka-melonijuoma

vesimelonia
kirsikoita
appelsiinimehua

Leikkaa vesimelonista kuoret pois ja paloittele hedelmäliha kuutioiksi. Ota kirsikoita kolmasosasta puoleen vesimelonin määrästä, ja poista niistä kivet. Soseuta meloni ja kirsikat sauvasekoittimella. Lisää pieni tilkka appelsiinimehua, niin että juomaan tulee sopivasti happoisuutta.

Kirsikka-melonijuoma. Kiemurainen pilli on lähinnä kuvausrekvisiittaa, sillä juominen sen kanssa on lähes mahdotonta, koska pilli on kiemuroiden kohdalla niin kapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti