maanantai 6. kesäkuuta 2011

Nenänavauskastike

Flunssa iski ja siksi päätin tehdä mausteista ruokaa. Valkosipulin väitetään auttavan flunssassa ja inkivääristäkin olen kuullut olevan mahdollisesti apua. Siispä niitä. Lisäksi tarvitaan tulisuutta nenän avaukseen. En tiedä onko tästä mitään apua, mutta ihan hyvää kastiketta onnistuin tekemään kanan kanssa syötäväksi. Olisi kyllä voinut olla väkevämpääkin.

Kookoscurrykastike (2 annosta)

2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
2 rkl punaista currytahnaa
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl silputtuja sipulinvarsia
2 rkl silputtua basilikaa

Sekoita kattilassa kookoskerma, vesi ja currytahna. Tässä voisi käyttää suoraan myös juoksevampaa kookosmaitoa, mutta paksulla kookoskermalla ja vedellä saa säädeltyä koostumusta paremmin. Lisää raastettu inkivääri ja murskattu valkosipuli. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää lopuksi kevätsipulia ja basilikaa. Muitakin yrttejä voi käyttää.



Söin kastiketta broilerinkoiven ja paistettujen vihannesten kanssa. Myös koivet maustoin currytahnalla. Tällä tavalla niihin saikin hyvin makua. Koivet maustetaan ja paistetaan 200 asteessa tunnin ajan.

Vihanneksina oli tällä kertaa munakoisoa, porkkanaa ja parsaa. Munakoisot viipaloidaan, niille ripotellaan suolaa ja annetaan olla 20 minuuttia. Sen jälkeen ne kuivataan. Vihannekset paistetaan pannulla oliiviöljyssä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.