keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sienisoppaa ennen sieniaikaa

Juhannuksen ruokalista alkaa vähitellen hahmottua, mutta tänään oli vielä arkiruuan vuoro. Tosin tästä keitosta tuli oikeastaan sittenkin aika juhlava. Vielä ei ole kantarellien aika, mutta minulla oli kaapissa kuivattuja sieniä, joista kehittelin keiton. Tämä keitto olisi luultavasti parempaa tuoreista sienistä valmistettuna. Kuivattujen sienien maku on jotenkin vähän liian voimakas. Keltuais-kermasuurustus tekee liemestä täyteläisen.

Kermainen kantarelli-kasviskeitto (1 annos)

½ dl kuivattuja kantarelleja
1 rkl voita
1 kevätsipuli
1 pieni porkkana
1 tl vehnäjauhoa
2-3 dl maitoa
suolaa
pippuria
2 rkl tuorejuustoa
2 munankeltuaista
½ dl kermaa

Liota sieniä kylmässä vedessä 10-20 minuuttia. Silppua sipuli ja viipaloi porkkana. Sulata voi kattilan pohjalla. Kuullota sipulia voissa, mutta jätä osa vihreistä osista lisättäväksi vasta lopuksi. Valuta sienistä vesi pois ja lisää sienet sipulin joukkoon. Jatka paistamista hetken aikaa, ja lisää sitten porkkana. Ripottele sienten ja vihannesten päälle hieman vehnäjauhoa ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon maito. Arvioi määrä niin, että lientä tulee sopivasti. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä muutama minuutti. Lisää tuorejuusto. Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään. Sekoita lopuksi keittoon keltuais-kermaseos ja loput sipulinvarsisilpusta. Älä enää keitä vaan syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.