torstai 16. kesäkuuta 2011

Pastaa huoran tapaan

Pasta on maailman suosikkiruoka, uutisoitiin. Kuljinpa siis tänään massan mukana ja söin pastaa! Mieleni on jo jonkin aikaa tehnyt kokeilla Pasta Puttanescaa. Sivumaku on kehittänyt tästä klassikosta vihreän version, johon tulee pinaattia, mutta minä päätin pysytellä perinteisessä tomaatissa.

Pasta puttanesca (2 annosta)

2 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
4 sardellifilettä
1 tl kapriksia
2 rkl silputtuja oliiveja
ripaus chilijauhetta
spagettia
persiljasilppua
parmesania

Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Ota tomaatit kuumasta vedestä ja jäähdytä ne kylmällä. Tämän jälkeen tomaateista saa vedettyä kuoret irti. Paloittele tomaatti ja silppua valkosipuli. Laita vettä kattilaan kuumenemaan spagetin keittämistä varten. Kuumenna toisessa kattilassa oliiviöljyä ja paista siinä miedolla lämmöllä silputtua valkosipulia. Lisää öljyn ja valkosipulin joukkoon sardellifileet, kaprikset, oliivisilppu, tomaatit ja pieni ripaus chilijauhetta.

Anna kastikkeen hautua silla aikaa kun keität spagetin. Kun vesi kiehuu voimakkaasti, lisää suolaa ja spagetti. Kuumenna vesi nopeasti uudelleen kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 6-7 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen alkuvaiheessa. Keittoajan päätyttyä valuta vesi pois. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja jaa lautasille. Ripottele annosten päälle persiljasilppua ja vastaraastettua parmesanjuustoa.Koska olin yksin syömässä, söin koko tämän annoksen. Kastiketta oli kuitenkin hieman liikaa. Vaikka keitin hieman tavallista isomman annoksen pastaa, Näytti annos uivan liemessä. Siksi tämä annos olisi ehkä hyvä jakaa kahdelle ruokailijalle.


Tämä ei ehkä ole ruoka, johon rakastuu ensi maistamisella. Maun yleiskuva on nimittäin hieman karvas. Silti siinä on jotain kiehtovaa. Tulee tunne, että haluaa kuitenkin syödä enemmän. Mielenkiintoinen kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti