perjantai 3. kesäkuuta 2011

Lisää pastaa

Pasta-kirja innoitti vielä toiseenkin ruokaan, cannelloneihin. Valitsin Kannelonit kinkun ja ricottan kanssa. Kirja käyttää tuollaista omituista kirjoitusasua. Epäilin ohjetta hieman etukäteen, sillä mielestäni on epämiellyttävää, jos ricottajuusto on kovin hallitsevassa asemassa ruuassa. Sen rakenne kun tahtoo muuttua hieman jauhoiseksi, ja kokonaisuus jää tällöin helposti kuivaksi. Tässä ruuassa ricottan käyttäminen kuitenkin onnistui, sillä sitä ei ole liikaa, ja lisäksi ruokaan tulee runsaasti mehevää tomaattikastiketta, joka kosteuttaa ruokaa riittävästi. Tällaista herkkua siis tällä kertaa:

Cannellonit kinkku-ricottatäytteellä (5 annosta)

2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta basilikaa
800 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
suolaa ja pippuria
n. 15 kpl cannelloniputkia
voita
250 g ricottajuustoa
1 muna
n. 200 g palvi- tai keittokinkkua
1-2 dl raastettua parmesanjuustoa

Silppua sipulit ja valkosipulit. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita siinä pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää silputtu basilika ja tomaattimurska sekä tomaattisose. Mausta tomaattikastike suolalla ja pippurilla ja hauduta puoli tuntia.

Paloittele kinkku kuutioiksi. Sekoita kulhossa kinkku, ricotta ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä cannelloniputket kinkkuseoksella teelusikan avulla. Voitele uunivuoka voilla Asettele putket vuokaan vierekkäin, niin että ne peittävät tasaisesti vuoan pohjan, mutta eivät mene päällekkäin. Putkien ei tarvitse olla aivan tiiviisti vierekkäin.

Kaada tomaattikastike cannelloniputkien päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia. Syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.